Ekmek hamurundan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp unlanmış tezgahta tabak büyüklüğünde açın. Tahini, suyu ve şekeri çırpın. Bu karışımı hamurların ortasına sürüp tepsiye yerleştin. Hamurların kenarlarına da pekmez sürüp 200 derecedeki fırında kenarları kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez
NOHUTLU SULU KÖFTE
Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç unu ve galeta ununu yoğurup küçük köfteler yapın. Tencerede yağı ve salçayı karıştırıp iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohutları ve köfteleri ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
MALZEMELER
350 gr. kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı galeta unu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
BİBERLİ PEYNİR TOPLARI
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine peyniri ekleyip macun kıvamına gelene kadar ezin. Çok ince kıyılmış biber turşusunu ve tereyağını koyup iyice karıştırın. İnce kıyılmış dereotunu bir tabağa alın. Ayrı bir tabağa da kırmızı pul biberi koyun. Peynirli karışımdan bir parça alıp elinizle top haline getirin, önce kırmızı pul bibere, ardından dereotuna bulayın.
MALZEMELER
200 gr. beyaz peynir
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet biber turşusu