Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli külbastı pane

Patatesleri haşlayıp ezin. Sıcak süt, margarinin yarısı, tuz ve karabiberle karıştırın. Etleri margarinle kızartın. Üzerine sıcak su koyup 20 dakika pişirin. Pişen etleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp tekrar kızartın. Kıyılmış maydanoz ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Patates püresinin üzerine maydanozları ve etleri yerleştirin.

MALZEMELER

8 adet patates
1 su bardağı sıcak süt
4 çorba kaşığı tereyağı
4 adet külbastı
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Çay simidi

Unu bir kaba alıp ortasına tereyağını koyun. Elinizle hamuru biraz yumuşatıp üzerine kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan minik simitler yapın. Simitleri yağlı kağıda aralıklı olarak dizin. Üzerlerine su sürüp susamları bolca serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

500 gr. un
200 gr. tereyağı
1/2 paket kabartma tozu
200 gr. pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz

Kupta tiramisu


Krema malzemesini karıştırıp pişirin. İçine labne peyniri koyup karıştırın ve ılınmaya bırakın. Neskafeyi ve şekeri ılık suda eritin. Ekmekleri bu suyla ıslatın ve kaselere yerleştirin. Üzerine kremayı paylaştırın. Kakao serperek servis yapın.

MALZEMELER

8 dilim kızarmış ekmek
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı neskafe
Kreması için:
1 paket labne peyniri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA