Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli tas kebabı

500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça l 2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tutam tarçın
1/2 adet karnabahar
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızıbiber
1 adet közlenmiş patlıcan
Tuz, karabiber, kimyon
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Suyu çeken etlerin üzerine tereyağı, tarçın, salça ve 1.5 su bardağı sıcak su ilave edip 20 dakika kadar pişirin. Bu arada karnabaharı buharda pişirin. Közlenmiş patlıcanla ve közlenmiş kırmızı biberle karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve limon ilave edin. Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın. Servis yaparken de etlerle beraber servis yapın.

Buğday kavurması
1 su bardağı aşurelik buğday
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Buğdayı akşamdan suda bekletin. Sabah bir taşım kaynatıp suyunu dökün. Üzerine tekrar bol suyu koyarak yaklaşık 40 dakika kadar iyice patlayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzün, soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdirip tavada beş dakika kadar kavurun, tuz ilave edin.

Tahinli çörek
2 adet yufka
9 çorba kaşığı tahin
9 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı su
Bir adet yufkayı serin. Üzerine tahin ve şekerin yarısını koyup her tarafına yayın. İkinci yufkayı üzerine koyup kalan şeker ve tahini yayın. Yufkanın kenarlarından iki parmak genişliğinde katlayıp rulo yapın. Ruloları iki parmak genişliğinde kesin ve tepsiye dik olarak koyun. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp üzerine sürün. 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA