YAZARA MAİL GÖNDER Ispanak kroket

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pirinç, ıspanak, beyaz peynir, parmesan peyniri, yumurta, dövülmüş sarımsak, limon kabuğu, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Elinizi ıslatıp harçtan kroketler hazırlayın. Bir tepsiye dizip oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Kroketleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın ve buzdolabında 30 dakika bekletip kızgın sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

1.5 su bardağı haşlanmış pirinç
250 gr. haşlanmış ıspanak
250 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı parmesan peyniri
1 diş dövülmüş sarımsak
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 dal taze soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber

Pirinçli nohut ezmesi


Haşlanmış nohut ve haşlanmış patatesleri ezin. Yoğurt, mayonez ve sarımsağı karıştırın, içine haşlanmış pirinçleri ilave edin. Servis tabağına önce nohutlu karışımı koyun. Üzerini sarımsaklı mayonezli yoğurtla kaplayın. Üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.

MALZEMELER

250 gr. yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
3 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet haşlanmış patates

Çikolatalı mandalina


Mandalinaları kabuklarını soymadan bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynadıktan üç dakika sonra ocaktan alın. Her seferinde suyunu değiştirerek bu işlemi üç kez tekrarlayın. Suyunu süzün, toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek beş dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ilındıktan sonra erimiş çikolataya batırın.

MALZEMELER

8 adet çekirdeksiz mandalina
1 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
200 gr. bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.