Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı tel kadayıf

1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin.
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süt, toz şeker, irmik ve tereyağını sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı erimiş tereyağıyla harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.

Narlı kavurma
400 gr. kuşbaşı et
1 adet nar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
15- 20 adet arpacık soğan
2 adet patates
Tuz, karabiber, pul biber
Eti, üzerine zeytinyağı ekleyerek buzdolabında 20 dakika dinlendirin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Ayıklanmış soğanları üzerine ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin. Baharatları katıp servis tabağına alın. Patatesleri küp doğrayıp kızartın. Eti, patates ve nar taneleriyle servis yapın.

Kepekli unlu kurabiye
3 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve tereyağını karıştırın. Sütü azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Son olarak damla çikolatayı ekleyin. Hamurdan parçalar koparıp düzeltin ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA