Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Anasonlu gevrek

Tereyağını ve şekeri beyazlaşana ve köpük olana kadar mikserde çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu karıştırın. İçine ceviz, vişne, rendelenmiş limon kabuğu ve anasonu ekleyip harmanlayın, yağlı karışıma ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. 160 derecedeki fırında yarım saat pişirin. Fırından alıp 15 dakika kadar soğutun. Dilim dilim kesip tekrar tepsiye koyun, 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER


120 gr. tereyağı
1.5 su bardağı kahverengi şeker
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr. ceviz
120 gr. kuru vişne
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı anason

KÖFTELİ NOHUT

Kıyma, bir adet rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurup minik köfteler yapın. Köfteleri tereyağında beş dakika kadar pişirin. Üzerine salça, dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş domates ilave edip karıştırın. Akşamdan suda bekletilmiş nohutları üzerine ekleyin, 45 dakika kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER

2 su bardağı nohut
2 adet soğan
400 gram kıyma
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı

PEYNİRLİ ACILI BÖREK

Peyniri ezin ve üzerine kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı ilave edin. Acı biberi, kekiği ve yumurta akını da içine koyup karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının içine karışımı paylaştırın, üçgen şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla bastırın. Yumurta sarısını suyla açın ve hamurların üzerine sürün. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


6 adet milföy hamuru
150 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA