Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Tereyağı ve unu elinizle ufalayın. İçine pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Gülsuyu ve yumurta akını da katıp yoğurun. Unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açıp kalıpla kesin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp ılınan kurabiyelerin üzerine paylaştırın.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1'er çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
8 çorba kaşığı gülsuyu
1 adet yumurtanın akı
Üzerine:
2 paket tart jölesi

Sebze püresi


Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Süt, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırarak püre kıvamında pişirin. Temizlenmiş havuç ve kerevizi de rendeleyip patates püresine ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. İnce doğranmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Servis tabağına alarak ister ılık, ister soğuk servis yapın.

MALZEMELER

4 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 su bardağı süt
3 adet taze soğan
1/2'şer demet maydanoz ve dereotu
Tuz

Zeytinli tavuk


Doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Tavuk butlarını da koyup karıştırarak pişirmeye devam edin. Zeytinleri de koyun. Salçayı, sarımsağı, küp doğranmış domatesleri de koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. En son ince bulguru da koyup 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER

8 adet tavuk but
4 adet sivri biber
15 adet siyah zeytin
10 adet yeşil zeytin
2 adet domates
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı ince bulgur

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER