YAZARA MAİL GÖNDER Fırında bulgurlu levrek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1 su bardağı ince bulgur
1 adet levrek balığı
4 diş sarımsak
2 adet taze soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı nar ekşisi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
Maydanoz
Karabiber, tuz
Bir fırın kabının içine temizlenmiş balığı koyun. Başka bir kapta bulguru suyla ıslatıp iki dakika bekletin. İçine rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, nar ekşisini ve zeytinyağını koyun. Limon suyunu da ekleyerek malzemeyi iyice karıştırın. Bu karışımı tepsideki balıkların üzerine paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Makarnalı domates çorbası
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı burgu makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı salça
5 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
Akşamdan ıslatılmış fasulyeyi pişirin ve süzün. Bir tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ekleyip bir-iki dakika daha çevirin. Su ve sütü ilave edin. Kaynamaya başlayınca kuru fasulye, makarna, tuz ve karabiber ilave edin. Makarna yumuşayana kadar pişirin.

Bademli sakızlı muhallebi
4 çorba kaşığı yağ
3 çorba kaşığı dolusu un
4 su bardağı süt
10 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş badem ve fındık
3 parça damla sakızı
Unu, rengi dönüp kokusu çıkana kadar yağda kavurun. Üzerine süt ve toz şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.