Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli tart

Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın. Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye döşeyin. Doğranmış soğanı yağda kavurun. Patates ve doğranmış salamları da ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp tepsiye dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz serpin. Yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp hamurların görünen kısmına sürün. 170 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

6 adet milföy hamuru
1/2 kg. patates
150 gr. salam
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
6 dal maydanoz
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Portakallı muhallebi


Bir tencereye süt ve toz şekeri koyup kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve portakal suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve portakal dilimleriyle süsleyin.

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı portakal suyu

Kolay kadınbudu köfte


Pirinci 10 dakika haşlayın. Kıyma, soğumuş pirinç, kaşar peyniri rendesi, rendelenmiş soğan, kekik, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızartın.

MALZEMELER

500 gr. kıyma
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber, tuz
1 çay bardağı un
2 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA