Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Susamlı rosto

1 kg. rostoluk et
2 soğan
1 havuç
4 sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı susam
Kekik, tane karabiber, tuz
Eti tuzla ovup yapışmaz yüzeyli tavada çevirerek kızartın. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin. İrice doğranmış soğan, salça, havuç, sivri biber ve tane karabiber ilave ederek kısık ateşte 1.5 saat kadar pişmeye bırakın. Tencereden çıkarıp susama bulayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika daha pişirin. Üzerine erimiş tereyağını gezdirip dilimleyerek servis yapın.

Sebzeli krep
2 çorba kaşığı margarin
1'er adet soğan, havuç, patates, patlıcan
1 adet tavuk göğsü
Tuz, karabiber
Krep için:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Soğanı margarinde kavurun. Küçük doğranmış patlıcan, havuç ve patatesi de katıp soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave edin. Baharat ve tuzunu ayarlayıp pişirin. Krep için verilen bütün malzemeleri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya birer kepçe dökerek pişirin. Kreplerin arasına sebzeli harcı koyun, dilediğiniz şekilde katlayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında peynirler eriyinceye kadar tutun.

Kremalı kakaolu kek
1'er su bardağı kepekli ve normal un
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardağı çiğ krema
1 çay bardağı süt
2'şer çorba kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 yumurta
Kuru malzemeleri karıştırın. Tereyağını çırpın. Şeker, süt, yumurta, krema, sıvı yağ koyup çırpın ve unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı kağıt kalıplara paylaştırın. 170 derecede 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA