Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırasa dolması

Pırasaların beyaz kısımlarını üç parmak boyunda kesin. Az suda beş dakika haşlayıp süzün. İnce kıyılmış soğan, kıyma, pirinç, salça, sıvı yağ, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Pırasa halkalarını birbirinden ayırın. İçlerine haç doldurup tencereye dizin. Üzerine su ve tereyağı ekleyin. Orta ateşte 20- 25 dakika pişirin. Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın, yemeğin suyuyla ılıtıp tencereye ekleyin. Beş dakika daha pişirin.

MALZEMELER


1 kg. kalın pırasa
2 adet soğan
250 gr. kıyma
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber

SAKIZLI MUHALLEBİ


Un ve pirinç ununu kısık ateşte bir-iki dakika kavurun. Sütü ilave edip çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Toz şekeri ve yumurta sarısını ekleyin, karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Dövülmüş damla sakızı ve margarini ilave edip bir-iki taşım daha kaynatın. Kaselere boşaltarak servis yapın.

MALZEMELER


2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 adet damla sakızı
1 çorba kaşığı margarin

KITIR PATATES


Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Peyniri rendeleyip tuz ve karabiberle karıştırın. Ayrı bir kapta nişasta ile kremayı karıştırın. Patateslerin yarısını fırın kabına dizin. Üzerine peynirli karışımın yarısını ve kremalı karışımın yarısını dökün. Tekrar patates, peynirli karışım ve kremalı karışımı koyun. Fırında 45 dakika pişirin. Robottan geçirilmiş mısır gevreğini patateslerin üzerine döküp 20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER


4 adet patates
125 gr. çedar peyniri
3 çorba kaşığı patates nişastası
1.5 su bardağı krema
1.5 su bardağı mısır gevreği
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA