Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yufkalı rulo köfte

1 kg. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
2 adet yumurta
1 demet kıyılmış maydanoz
1 adet havuç
1 çay bardağı Antep fıstığı
2 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Kıyma, soğan rendesi, sarımsak, maydanoz, haşlanmış havuç, Antep fıstığı, yumurta, tuz ve karabiberi yoğurun. Harcı ikiye bölün. Yufkaları düz bir zemine yayın. Erimiş margarinin bir kısmı ile yufkaları yağlayın, ikiye katlayın. Yufkanın bir kenarına köfte harcının yarısını koyun, rulo şeklinde sarın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerlerine yağ sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Patatesli tavuk suyu çorbası
2 adet patates
8 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
Tuz
Patatesleri soyun, tavuk suyu ve tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirip blender'dan geçirin. Yağı ve rendelenmiş havucu koyup 15 dakika daha pişirin.

Elmalı pay
2 çorba kaşığı kakao
200 gr. tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
1 çay kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
3 adet yeşil elma
Unu geniş bir kaba alıp üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Yoğurup yuvarlak bir kalıbın ortasına koyun. Elinizle bastırarak kalıbın içine kenarlarını kaplayacak şekilde döşeyin. Elmaları ince ince dilimleyip bir kaba alın. Üzerine toz şeker, un ve tarçın serpip hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA