Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hamsili pilav

1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 çay kaşığı yenibahar ve tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
1 kg. hamsi
4 su bardağı sıcak su
Yağları karıştırın. Doğranmış soğan, pirinç ve fıstığı kavurun. Pirincin rengi dönünce suyunu verin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Dereotunu, baharatları ve suda bekletilmiş üzümleri ilave edin. Tepsiyi yağlayıp ayıklanmış hamsiyle kaplayın. Üzerine pilavı yayın. Üzerini tekrar hamsiyle kaplayın. Erimiş tereyağı gezdirin. 200 derecelik fırında pişirin.

Narlı salata
1 adet kıvırcık marul
1 adet kırmızı soğan
1/2 adet nar
4-5 çorba kaşığı mısır
2 adet taze soğan
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Limon suyu, tuz
Marulu iri parçalara bölüp salata tabağına yerleştirin. Halka doğranmış soğanları üzerine ekleyin. Mısır ve nar tanelerini üzerine serpin. Taze soğanların beyaz kısımlarına bıçakla çentik atıp salataya yerleştirin. Krema, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak salatanın üzerine gezdirin.

Kereviz dolması
4 adet kereviz
1 adet soğan
300 gr. kıyma
3 diş sarımsak
1 su bardağı ince pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış yeşillikler ve pirinci yoğurun. Kerevizleri limonlu suda 10 dakika haşlayıp süzün, içlerini bir miktar boşaltın. Kıymalı harcı kerevizlerin içlerine paylaştırın. Çok az su ilave ederek kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA