Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı antrikot

3 adet kırmızı soğan
750 gr. dana antrikot
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 adet limonun suyu
4 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
300 gr. mantar
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı su
Eti, halka doğranmış soğan, sirke ve limon suyunda 20 dakika dinlendirin. Etin yanındaki soğanları yağda soteleyin. Aynı tavada eti de soteleyin. Eti fırın kabına alın, tuz ve karabiber ekleyerek fırında 40 dakika pişirin. Etleri sotelediğiniz tavada, mantarları suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin, soğanları ekleyin. Et suyunu da koyarak birkaç dakika pişirin. Soğan ve mantarları süzgeçten geçirin, suyuna suda ezilmiş mısır nişastasını ekleyip bir taşım kaynatın. Bu sosu tekrar soğan ve mantarların üzerine ekleyin. Antrikotu dilimleyip üzerine sosu dökerek servis yapın.

Kakaolu irmik tatlısı
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker l1 litre süt
4 çorba kaşığı kakao
1/2 paket vanilya
Vanilya hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilyayı katıp ocaktan alın. Harcı ıslatılmış bir kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir-iki saat bekletin.

Ispanaklı ekmekler
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
750 gr. ıspanak
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
200 gr. lor peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
8 dilim hamburger peyniri
Tuz, karabiber
Rendelenmiş soğanı kavurup doğranmış ıspanağı ekleyin. Suyunu çekince tuz ve karabiber ekleyip robotta püre haline getirin. Tost ekmeklerini sütle ıslatıp üzerine ıspanağı yayın. Yumurtaları çırpıp lor, kaşar peyniri ve karabiberle karıştırın, üzerine koyun. En üste hamburger peynirlerini koyup fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA