YAZARA MAİL GÖNDER İncirli kek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

6 adet kuru incir
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam toz tarçın
Ilık süt, maya, pudra şekeri, yumurta, bir su bardağı unu karıştırın. 15 dakika dinlendirip kalan unla yoğurun. Üzerini örtüp 40 dakika dinlendirin. Küçük doğranmış incir, kuru üzüm, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp incirli karışımı yayın. Rulo yapıp dilimleyin. Aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında pişirin.

Balık kroket
6-7 dilim kuru ekmek
2 adet balık fileto
2 diş sarımsak
Kırmızı biber, kimyon
Dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, kimyon ve ekmeği robotta karıştırın. Balık filetoyu parmak büyüklüğünde doğrayın. Tahta bir tokmakla üzerlerine hafifçe vurarak inceltin ve baharatlı ekmeğe bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

Maydanozlu omlet
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
3 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı çiğ krema
Tuz, karabiber
Yumurtaları çırpın. İçine krema, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Maydanozları ince kıyıp yarısını yumurtaların içine ilave edin. Diğer yarısını da kıyılmış taze soğanlarla karıştırın. Tavada tereyağını eritin, içine çırptığınız yumurtaları döküp bir miktar pişirin. Daha sonra üzerine kıyılmış maydanozla karıştırdığınız taze soğanları döküp üç dakika kapağı kapalı olarak pişirin. İkiye katlayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.