Ispanağı beş dakika haşlayıp süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu aldıktan sonra ince kıyın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağının yarısıyla kavurun. Ispanağı ekleyip birlikte iki-üç dakika daha kavurmayı sürdürün. Unu, kalan zeytinyağında, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve sütü ekleyin. Kavurduğunuz ıspanağı da tencereye alın. Tuzunu ayarlayıp, 10 dakika pişirip ocaktan alın.
MALZEMELER
1/2 kg. ıspanak yaprağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
ZEYTİNLİ TAVUK
Tavuk etlerinin her birini boylamasına dörde bölün ve döverek hafifçe inceltin. Üzerlerine közlenmiş kırmızı biber koyun. Çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış zeytin, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın, birer çorba kaşığı kırmızı biberin üzerine koyup, diğer tavuk parçasını üzerine kapatın. Açılmaması için iple bağlayın, sıvı yağda önlü-arkalı kızartın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı siyah zeytin
4 adet tavuk göğsü
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet soğan
1/4 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
KEPEK UNLU KURABİYE
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştın. Üzerine pudra şekerini ekleyip iyice harmanlayın. Bu kuru malzemelerin üzerine sıvı yağı ilave ederek hamur haline getirin. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye dizip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişmeye bırakın.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı sıvı yağı