Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı ıslak kek

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
Yumurta aklarını kar haline getirin. Tereyağı, süt, toz şeker ve kakaoyu bir taşım kaynatıp altını kapatın. Bir çay bardağını ayırın. Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Akları katıp tahta bir kaşıkla söndürmeden karıştırın. Hamuru, yağlanıp unlanmış kalıba dökün. 150 derece fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika sonra ayırdığınız sosu üzerine dökün.

Arpacık soğanlı ciğer
300 gr. arpacık soğan
1 adet kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
5 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Arpacık soğanları tereyağında renkleri dönene dek sote edin. Üzerine kuşbaşı doğranmış ciğeri ekleyin ve suyunu salıp çekene dek soteleyin. Dövülmüş sarımsak, kimyon, salça, tuz ve karabiber katın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20-25 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.

Pırasalı köfte
2 adet patates
1 adet pırasa
2 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz, karabiber
Patatesleri haşlayıp ezin. İnce kıyılmış pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında kavurun. Soğuduktan sonra patatesin içine katın. Yumurta akı, mısır unu, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri hafif mısır ununa bulayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA