Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kestaneli mantar çorbası

Kestaneleri haşlayın, kabuklarını soyup elinizle parçalayın. Mantarları doğrayıp tereyağında soteleyin. Kestaneleri ve kıyılmış soğanı ilave edip sotelemeye devam edin. Üzerine unu serpiştirin, sütü ekleyin. Baharatları ilave edin. Suyunu koyup karıştırın ve kestaneler yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

600 gr. kestane
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 tutam tarçın
6 su bardağı su
1'er tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Kırmızıbiber sarma


Derin bir kabın içine lor peynirini alıp üzerine erimiş tereyağını döküp karıştırın. İçine çörekotunu, kıyılmış dereotunu ve kıyılmış taze soğanın beyaz kısımlarını koyup harmanlayın. Harcı kırmızıbiberin üzerine koyup sarın, taze soğanın yeşil kısmıyla bağlayıp servis tabağına koyun.

MALZEMELER

8 adet közlenmiş kırmızıbiber
200 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı çörekotu
2 dal taze soğan

Yeni yıl pastası


Dilimlenmiş kabağı tencereye dizin ve üzerine toz şeker ile su gezdirin. Kısık ateşte kabak yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp ezerek püre haline getirin. Pandispanyayı sütle ıslatın. Servis tabağına pandispanyanın alt tabanını yerleştirin ve üzerine pürenin yarısını yayın. Cevizi serpin ve diğer pandispanyayı kapatın. Kalan püre ile her tarafını kaplayın. Pastanın kenarlarını file antepfıstığı ile süsleyin ve buzdolabında bir saat bekletin. Nane yaprağı ve nar taneleriyle süsleyin.

MALZEMELER

1 kg. dilimlenmiş balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1-2 çorba kaşığı su
1 adet hazır pandispanya
1 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı file antepfıstığı
Üzerine:
Nane yaprağı ve nar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA