Türkiye'nin en iyi haber sitesi

1/2 kg. hindi göğüs eti
1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı biber
4 adet taze soğan
Tuz, karabiber
Hindi etlerini parmak eninde şeritler halinde doğrayın ve inceltin. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp hindi etlerini ovun. İki şeridi kürdanla birbirine ekleyin ve ortası boş bir yuva haline getirin. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Küp doğranmış biberleri ve kabağı kalan zeytinyağında soteleyin. Taze soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda bir-iki dakika tutup soğuk suya batırın. Yuvaların içine, sebzeli karışımdan doldurun, kürdanları çıkartıp bir sap taze soğanla etraflarını bağlayın.

Patates mücveri
4 adet patates
1'er adet soğan, havuç ve kabak
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
100 gr. beyaz peynir
6 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı kekik
Kimyon, tuz, karabiber
Patatesleri haşlayıp ezin. Soğan, havuç, kabak, maydanoz, biberi blender'da çekip patatesle karıştırın. Galeta unu, yumurta, peynir, süt ve baharatları harca katıp yoğurun. Harçtan yassı köfteler yapın. Üstlerine fırça ile yağ sürüp fırının ızgara bölümünde arkalı önlü pişirin.

Soslu cips
2 paket patates cipsi
Domatesli sos için:
2 adet domates
1 adet küçük boy soğan
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı nane
Tuz, pul biber, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER