Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Brokolili lazanya

700 gr. brokoli
16 yaprak lazanya
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı ılık süt
1.5 bardak ılık su
2 çorba kaşığı biberiye
1 diş sarımsak
150 gr. dil peyniri
12 adet kiraz domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Unu kavurun. Ilık süt ve suyu katıp pişirin. Biberiye, tuz, karabiber ve dövülmüş sarımsak ilave edin. Lazanya yapraklarını haşlayın. Dil peynirini doğrayın. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Yağlanmış fırın kabına iki çorba kaşığı beşamel sos koyun. Lazanya yaprağı, beşamel sos, dil peyniri ve brokoli olacak şekilde kat kat döşeyin. En üste beşamel sos gezdirip dil peyniri, brokoli ve kiraz domatesleri serpiştirin. Sıvı yağ gezdirip 20 dakika pişirin.

Portakallı un helvası
2 çorba kaşığı çiğ badem
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı portakal suyu
Şerbet
için gereken malzemeyi beş dakika kaynatın.Unu, rengi koyulaşıncaya dek tereyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş bademi ekleyip biraz daha kavurun. Şerbeti ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Üzeri kapalı olarak demlenmeye bırakın.

Yağlı simit
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı şeker
20 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağ Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağ ile yağlanmış zeminde elinizle açın, rulo yaparak simit şekli verin. Üzerine eritilmiş tereyağıyla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA