YAZARA MAİL GÖNDER Fındıklı patatesli kek

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Tereyağını ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, üzerine yumurtaları ilave edip karıştırın. Daha sonra fındık, rendelenmiş patates, irmik ve kabartma tozunu ilave edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine krem şanti sürerek servis yapın.

MALZEMELER


400 gr. patates
125 gr. tereyağı
1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
200 gr. kıyılmış fındık
1/2 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu

ÜZERİNE:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

HAMURLU DALYAN KÖFTE

Kıyma, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, bir adet yumurta ve baharatları yoğurun, yağlanmış tepsiye yayın. Haşlanmış iki adet yumurtayı dilimleyip köftenin ortasına dizin. Haşlanıp doğranmış havuçları ve bezelyeyi serpiştirin. Köfteyi rulo yapıp yufkaya sarın. Üzerine çırpılmış yumurta sürün, çörekotu serpin. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


1 kg. kıyma
1 adet soğan
4 dilim bayat ekmek
4 adet yumurta
1 su bardağı bezelye
3 çorba kaşığı salça
1 adet havuç
2 adet yufka
Tuz, karabiber, kekik

KIYMALI SUFLE BÖREK


Kıyma ve rendelenmiş soğanı kavurun. Üzerine rendelenmiş patatesi ekleyip ocaktan alın. Ilınınca üzerine yumurta, süt ve tereyağını ekleyin. Yufkayı derin bir kabın içine parçalayarak yerleştin. Üzerine kıymalı karışımdan dökün bir kat daha yufka yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER


4 adet yufka
2 adet soğan
400 gr. kıyma
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet haşlanmış patates
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.