Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kış türlüsü

1 kg. kemikli parça et
1 adet soğan
1er çorba kaşığı domates ve biber salçası
4 adet patates
2 adet kabak
1 adet küçük boy kereviz
1'er adet kırmızı biber ve pırasa
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Patates, kabak ve kerevizi iri küpler şeklinde, kırmızı biber ve pırasayı ikişer santim eninde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Etleri ilave edip iki-üç dakika daha kavurun. Doğranmış sebzeleri katıp beş dakika daha soteleyin. Salçaları ekleyip karıştırın. Dilimlenmiş sarımsak ve dört-beş su bardağı sıcak suyu ekleyin. Harlı ateşte 10 dakika pişirin. Kısık ateşe alıp 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip beş dakika daha pişirin.

Döner dürüm
3 adet lavaş
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
3 adet biftek
100 gr. kıyma
1 adet soğan
Rendelenmiş soğanla kıymayı yoğurun. Biftekleri iyice dövüp inceltin. Bir kat biftek, bir kat kıyma olmak üzere üst üste dizin, derin dondurucuda dondurun. Kullanacağınız zaman ince ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Lavaşı ısıtın, üzerine döneri koyup eritilmiş tereyağı gezdirip sarın.

Kabaklı portakal peltesi
200 gr. haşlanmış tatlı kabak
6 adet portakalın suyu
1.5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı su
Portakal suyunu, şekeri ve suyu kaynatın. Nişastayı biraz suyla açın. İçine vanilyayı ekleyin. Nişastayı, portakallı karışıma dökerek karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışım koyulaşınca ocaktan alın, içine ezilmiş kabağı ekleyip mikserden geçirin ve küçük kaselere paylaştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA