Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Gül tatlısı

Su ve şekeri 10 dakika kaynatın. Hamur için gereken malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Beş dakika kadar dinlendirip ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurdan iki parmak eninde şeritler kesin ve çatalın ucuna sarıp gül şekli verin. Çataldan çıkarmadan kızgın yağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.

MALZEMELER

3 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı yoğurt
Bir tutam tuz Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Soya kıymalı kebap


Soya kıymasını 10 dakika haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra yeniden süzün. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız yağı gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

1/2 paket soya kıyması
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı un
Karabiber, kimyon, yenibahar, tuz

Havuç dolması


Havuçları soyup üç parmak uzunluğunda doğrayın. Az suda 10 dakika haşlayın. Dibini delmeden bir ucundan içini çıkarın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, tarçın, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Havuçların içini parmağınızla bastırarak bu harçla doldurun. Üzerine sıcak su ekleyerek 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 kg. büyük boy havuç
250 gr. kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurtanın sarısı
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA