Haşlanmış pirinç, kıyma ve karabiberi yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Bir tencerede suyu kaynatın. Köfteleri ve haşlanmış nohutları tencereye koyup pişirin. Bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın ve tencereye yavaş yavaş akıtın. Tuz ekleyip beş dakika daha pişirin. Üzerine yağda yakılmış pul biber ve nane dökerek servis yapın
MALZEMELER
200 gr. tavuk kıyması
1 su bardağı haşlanmış kırık pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
SOSLU MEYVELİ TOPLAR
Rendelenmiş elma, ezilmiş muz, dövülmüş ceviz ve toz haline getirilmiş bebe bisküvilerini yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak kup bardağının içine koyun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Krema, kakao, toz şeker ve nişastayı ilave edin. Sosu topların üzerine dökün. Buzdolabında soğutarak servis yapın.
MALZEMELER
1 adet elma
1 adet muz
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 paket bebe bisküvisi
80 gr. bitter çikolata
1 paket krema
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
YUFKADA KÖFTE
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağının yarısını, suda ıslatılmış ekmek içlerini yoğurun, köfte şekli verip kalan yağda kızartın. Lavaş ekmeğini ya da yufkayı pişen köftelerin üzerine bastırarak yağını çektirin, içlerine köfteleri koyup sarın. Şişlere dizerek fırında 10 dakika kadar kızartın. Servis tabağına alarak servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 lavaş ekmeği ya da yufka
Kimyon, karabiber, tuz