YAZARA MAİL GÖNDER Mayonez salatalı balık

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Küp kesilmiş patates, havuç ve turşuyu, ince kıyılmış taze soğanları, bezelyeyi karıştırın. Tuz ve mayonezi de katıp iyice karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Çuprayı temizleyip, içine tane karabiber ve defne yaprağı koyun. Üzerine fırçayla yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Mayonezli salatayla birlikte servis yapın.

MALZEMELER


1 adet çupra
1 adet defne yaprağı
3 adet tane karabiber
1/2 fincan zeytinyağı
Tuz

SALATA İÇİN:
4 adet taze soğan
2 adet haşlanmış patates
4 adet salatalık turşusu
1 adet haşlanmış havuç
2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı mayonez

SODALI BÖREK

İnce kıyılmış maydanozu ve ezilmiş peyniri karıştırın. Sıvı yağ, yumurta, erimiş tereyağı ve sodayı karıştırın. Üç adet yufkayı aralarına sodalı karışımdan sürerek tepsiye yerleştirin, üzerine peyniri serpin. Kalan yufkaları da tepsiye koyun. Kalan sodalı karışımı üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


6 adet yufka
2 şişe soda
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ

İÇİ İÇİN:
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

BİSKÜVİLİ PUDİNG

Pudingi sütle koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine rendelenmiş portakal kabuğunu, portakal suyunu ve ince dövülmüş bisküvileri ilave edin. Bu karışımı kuplara pay edin ve buzdolabında iki saat bekletin. Soğumuş pudingleri buzdolabından çıkartıp üzerlerini gofret ve meyve dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


3 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
1 paket kakaolu bisküvi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.