Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu pırasa

750 gr. pırasa
500 gr. tavuk eti
4 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
5 çorba kaşığı soya sosu
6 adet mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet kırmızı biber
Tuz, karabiber
Tavuk etini, su, yemeklik doğranmış soğan, üç çorba kaşığı soya sosu ve karabiberle haşlayın. Mantarları ikiye bölüp sıvı yağda kavurun. Üzerine bir çorba kaşığı soya sosu ekleyip ocaktan alın. Tavuk etini didikleyin. Tavuğu haşladığınız suyu süzüp tencereye alın. Kaynamaya başlayınca doğranmış pırasayı ve kırmızı biberi katın, 10 dakika pişirin. Tavuk etini ve mantarı ekleyin. Kalan soya sosunu, karabiberi ve tuzu katıp 10 dakika daha pişirin.

Cevizli kek
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
1 adet limon kabuğu rendesi
Yumurta ve şekeri çırpın. Yumurtaların rengi beyazlaşınca içine sıvı yağı koyup karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karışıma yedirin. Son olarak limon kabuğu rendesini ve dövülmüş cevizi de ekleyin ve yağlanıp unlanmış kalıplara boşaltın.180 derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirin.

Karamelli muz
6 adet muz
1 adet limon
2 su bardağı toz şeker
1-2 çorba kaşığı susam
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 kg. süzme yoğurt
3 çorba kaşığı krema
Dört adet muzu dilimleyin. Üzerine yarım limon suyu gezdirin. Toz şekeri eriterek karamel haline getirin. Muzları karamele batırıp çıkarın. Yağlı kağıt kaplanmış tepsiye dizin, susam serperek donmaya bırakın. Kalan iki muzu ezin. Limon suyu, pudra şekeri, süzme yoğurt ve kremayla karıştırın. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Kaselere pay edin. Üzerine karamelli muzları yerleştirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA