Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Eti küçük parçalara ayırıp kendi suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Tereyağı ilave edip iki-üç dakika daha pişirin. Kıyılmış biber ve soğan ekleyip bir dakika soteleyin. Su ilave edin. Kuskus ekleyip tuzunu ayarlayın. Kuskus suyunu çekene dek, yaklaşık 10 dakika pişirin. Yemeği güveç kabına alıp ikiye bölünmüş domates, karabiber ve dereotu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 paket kuskus
500 gram kemikli kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
20 adet arpacık soğan
3 su bardağı sıcak su
10 adet kiraz domates
1/2 çay kaşığı karabiber
2-3 dal kıyılmış dereotu
Tuz

MAKARNA CİPSİ

Makarnaları 12 dakika kadar haşlayın. Daha sonra bir bezin üzerinde kurutun. Büyük bir kabın içinde mısır ununu, galeta ununu, baharatları ve makarnayı karıştırın ve kızgın yağda kızartın. Üzerine tuz serperek servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı kelebek makarna
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Arzu ettiğiniz baharatlar

PORTAKALLI PELTE

Mısır nişastasını biraz suyla yavaş yavaş açın. Portakal suyu, su ve toz şekeri bir tencereye koyun. Nişastayı karıştırarak yavaş yavaş karışıma katın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Biraz soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Üzerini file badem ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


2 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
2 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 kahve fincanı file badem

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER