Etlerin iki yüzüne de tuz ve karabiber serpin. Bir parça etin üzerine iki dilim kaşar peyniri ve üç dilim sucuk koyun. Üzerine kekik, hardal ve ketçapın yarısını dökün. Diğer eti üzerine kapatın ve kürdanla birbirine tutturun. Artan eti de aynı şekilde hazırlayıp yağda beşer dakika pişirin. Üzerine sıcak suyu ekleyip beş dakika daha pişirin. Pişme suyuyla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
4 dilim ince dövülmüş antrikot
4 uzun dilim taze kaşar peyniri
6 dilim sucuk
2 çay kaşığı kekik
1'er çorba kaşığı hardal ve ketçap
1 su bardağı sıcak su
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
KARNABAHAR MUSAKKASI
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. Tereyağını eritip doğranmış soğanları kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurup salçaları ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurup karnıbaharı tencereye alın. Karıştırıp suyu ekleyin, tuzunu katın. Yaklaşık 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
1.5 kg. karnabahar
5 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
200 gr. kıyma
4 su bardağı sıcak su
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Tuz
RENKLİ KURABİYE
Gıda boyası hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölün, bir parçasına gıda boyasını ekleyip tekrar yoğurun. Hamurları unlanmış zeminde ayrı ayrı açın. İki hamuru üst üste koyup rulo yapın. Bir bıçakla bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Kurabiyeleri, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı erimiş tereyağı
Aldığı kadar un
1 tutam kırmızı gıda boyası