Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın. Ocaktan alıp bir bardak soğuk su katın. 15-20 dakika bekletin ve süzün. Soğanı yağda kavurun. Eti ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salçaları katıp kavurun. Nohudu, kuru biberler ve domatesi, kimyon ve tuzu koyun. Nohudun üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişirin.

MALZEMELER


1/2 kg. nohut
10 adet kuru kırmızı biber
10 adet kuru yeşil biber
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kuşbaşı et
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
10 adet kuru domates
Kimyon, tuz

ÇİKOLATA ŞÖLENİ

Çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt kalıpların içine bir fırça yardımıyla sürün ve soğumaya bırakın. Yumurta sarıları ve toz şekeri çırpın, üzerine süt, tereyağı, vanilya, kakao ve un ekleyip iyice karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin. Kalıpların içindeki çikolata donunca kalıpları yırtarak çıkarın, servis tabağına alın. Kakaolu kremayı sıkma torbasıyla beyaz çikolata çanaklarının içine doldurun.

MALZEMELER


160 gr. beyaz çikolata
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un

PASTIRMALI BEĞENDİLİ BÖREK


Tereyağını eritin ve üzerine un serpip kavurun. Sütü ilave edip beşameli yapın. Üzerine ezilmiş patlıcanları, pastırmaları ve rende kaşar peynirini ekleyin. Su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkaların bu karışımla ıslatıp üçgenler halinde kesin. Geniş kısmına iç malzemeyi koyun ve rulo yapın. Tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER


4 adet yufka
1 adet közlenmiş patlıcan
150 gr. pastırma
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER