Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kerevizli ezogelin

Rendelenmiş soğan, patates ve kerevizi tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine salça, bulgur, pirinç ve mercimeği ilave edip karıştırın. Üzerine altı su bardağı sıcak su ekleyip 30 dakika pişirin. Ateşten alınca dereotunu ekleyip blenderde çekin. Limon suyu ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 adet kereviz
1 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 adet limon
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber

Tahinli baklava

Baklavalık yufkalardan 15 tanesini üst üste koyun, üzerine biraz erimiş tereyağı dökün. Kıyılmış ceviz, şeker ve tahini karıştırıp yufkaların üzerine yayın. Üzerine de kıyılmış ceviz, şeker ve tahini serpin. Rulo yapıp tepsiye dizin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün.

MALZEMELER


30 adet baklavalık yufka
1 su bardağı tahin
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
1.5 çay bardağı erimiş tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

CİPS TOPLARI


Sütü ocağa koyun. Kaynama aşamasına gelmeden mısır ununu karıştırarak ilave edin. Kaşar peynirinin yarısı, pul biber, yumurta sarısı, tereyağı ve maydanozları ekleyin. Suyunu çekince ocaktan alın. Mısır cipslerini dövün ve kalan kaşar peyniriyle karıştırın. Mısır unu püresinden parçalar kopartarak yuvarlayın, peynirli karışıma bulayın.

MALZEMELER


2 su bardağı sade mısır cipsi
3.5 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA