Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Et yahnili pilav

500 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
Karabiber, kırmızıbiber, tuz
Pilavı için:
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz
Eti kendi yağında karıştırarak kavurun. Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanları koyup tekrar kavurun. Küçük doğranmış domates ve biberleri de ekleyip domatesin suyuyla altı-yedi dakika pişirin. Karabiber ve kırmızıbiber serpin. Tuzunu ayarlayın. Pilav için, pirinci tereyağında kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyip pişirin. Büyük çukur bir kaseye etleri doldurun. Üzerine pilavı yerleştirin. Servis tabağına ters çevirin.

Zeytinli ekmek
1 su bardağı zeytin
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Kekik, nane, tuz
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu çırpın. Un, kabartma tozu, kekik, nane ve tuzu ekleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi özleşene dek yoğurun. Hamuru, yağlanmış uzun bir kek kalıbına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Peynirli dürüm
6 adet lavaş ekmeği
100 gr. beyaz peynir
200 gr. lor peyniri
50 gr. kaşar peyniri
1 adet soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
10 dal maydanoz
Peynirleri rendeleyip rendelenmiş soğan, zeytinyağı ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Lavaş ekmeklerini pasta tabağı büyüklüğünde kesin ve tavada önlü arkalı biraz ısıtın. Üzerlerine tereyağı sürün ve peynirli harcı paylaştırıp sıkıca sararak rulo yapın ve servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA