Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Reçelli çörek

2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su ya da süt
1 yumurta
İçi için:
100 gram çilek reçeli
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Ilık süt, kuru maya ve bir miktar unu karıştırın. Maya biraz kabarınca yumurtayı, şekeri, tuz ve kalan unu ilave ederek yoğurun. Yaklaşık 30 dakika daha mayalandırın. Hamuru, unlanmış bir zeminde yufka gibi açın. Üçgenlere bölün. Geniş kenarına reçel ve kıyılmış fındığı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Brüksel lahanası salatası
300 gr. Brüksel lahanası
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı sirke
Brüksel lahanasını temizleyip dış kabuklarını ayıklayın. Karnabaharı yıkayıp top top ayırın. Havuç ve patatesi küçük küçük doğrayın. Tüm sebzeleri haşlayın. Daha sonra servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Sirke ekleyerek servis yapın.

Mısır ekmeği
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı mısır yağı
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 tatlı kaşığı silme toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
Yeteri kadar kaynar su
Tuz
Elenmiş mısır ununu ve su hariç tüm malzemeyi karıştırın, oda sıcaklığında bir çay bardağı su ilave edin. Daha sonra azar azar ve karıştırarak karışım kek kıvamına gelene dek kaynamış su ekleyin. Hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA