Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Paskalya çöreği

Unu bir kaba eleyip ortasını açın. Mayayı koyup ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve iki dakika bekleyin. Ardından iki adet yumurtayı, tereyağını, pudra şekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan tuzu ve suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Üç parçaya bölün. Bir parçasını kalın, iki parçasını ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup 10 dakika daha dinlendirin. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürüp 175 dereceli fırında pişirin.

MALZEMELER

1/2 kg. un
1 kahve fincanı toz maya
1 çay bardağı ılık su
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep
1 tutam tuz


BULGURLU TAVUKLU ŞİNİTZEL

İnceltilmiş tavuk etlerini tuz, karabiber ve kişnişle tatlandırın. İnce bulguru biraz sıcak suyla bir miktar şişirip galeta unu ile karıştırın. Tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın, en son bulgurlu karışımın içine koyup her yerinin kaplanmasını sağlayın. Buzdolabında biraz bekletip yağda ya da fırında kızartın.

MALZEMELER


4 adet tavuk göğüs eti
1 adet yumurta l 1 çay bardağı un
1 çay bardağı galata unu
1 çay bardağı ince bulgur
Tuz, karabiber, kişniş

MISIRLI HAVUÇLU PİLAV

Pirinci yıkayıp süzün. Yağı kızdırıp pirinci iki-üç dakika kavurun. Üzerine halka şeklinde doğradığınız havuçları ekleyip üç dakika daha kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika pişirin. İnce kıydığınız taze soğan, dereotu ve mısırı da tencereye ekleyin. 15 dakika çok kısık ateşte demlendirin.

MALZEMELER


2 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy havuç
4 adet taze soğan
1 çay bardağı mısır
1/2 demet kıyılmış dereotu
2.5 su bardağı sıcak su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA