Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beğendili mantar sote

Unu yağda kavurun. Sütü döküp karıştırarak koyulaştırın. İçine ezilmiş patlıcanı ekleyin. En son kaşar peynirini ve baharatları ekleyip servis tabağına yayın. Mantarları yağda kavurun. Üzerine doğranmış sivri biberleri, sarımsağı ekleyip pişirmeye devam edin. Domatesleri ekleyin. Suyunu biraz çekince kıyılmış maydanoz ve baharatları koyun. Beğendinin üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER


4 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
30 gr. kaşar peyniri rendesi
400 gr. mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet sivri biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

ÇİKOLATALI KATMER

Yufkalardan birini düz bir zemine serip eritilmiş tereyağı ve süt karışımı ile ıslatın. Üzerine biraz toz şeker ve fındık serpip benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Daha sonra yufkayı dikdörtgen şeklinde katlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER


4 adet yufka
3 paket bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık

KÖFTE DÜRÜM


Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. Ufalanmış ekmek içini, dövülmüş sarımsağı, kıyılmış maydanozu ve baharatları içine koyup beş dakika yoğurun. Harçtan iki parmak kalınlığında köfteler yapıp yağda kızartın. Lavaş ekmeklerine ketçap sürün, köfteleri içine koyup sarın.

MALZEMELER


500 gr. kıyma
1 adet soğan
4 dal maydanoz
3 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
Kimyon, karabiber, tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet lavaş ekmeği
2 çorba kaşığı ketçap

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA