Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Meyveli jöle

2 su bardağı sıcak su
1 paket muzlu jöle
2 su bardağı soğuk su
1 adet elma
1 adet muz
1 adet portakal
Soyup küp küp doğradığınız elma, muz ve portakalı karıştırın. Sıcak suda jöleyi eritip üzerine soğuk suyu karıştırarak ilave edin. Küçük derin kaplara birer parmak kalınlığında ılık jöleden dökün. Derin dondurucuda birkaç dakika dondurup çıkarın. Meyveleri kaplara paylaştırın. Üzerlerine kalan jöleyi dökün. Tekrar derin dondurucuya koyup iki saat tutun. Kapları sıcak suya daldırın, ters çevirip tatlıları servis tabağına çıkarın.

Kuskuslu somon
1 su bardağı kuskus
1/2 kg. somon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
1 dal taze soğan
1/2 çay kaşığı beyaz biber l 1 adet salatalık
1/2 demet dereotu
Tuz
Somonu küp küp doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu, doğranmış soğan, beyaz biber ve tuzu karıştırın. Karışıma somonu ilave edip buzdolabında üç saat bekletin. Kuskusu dört su bardağı suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte küp doğrayıp kuskusa ilave edin. Kıyılmış dereotu ve tuz ekleyin. Kuskusu servis tabağına koyun, üzerine somonu yerleştirerek servis yapın.

Zeytinyağlı türlü
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet biber
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Patates, havuç, kereviz ve biberi küçük küçük doğrayın. Soğanı ince ince kıyıp tencereye alın. Daha sonra da doğranmış sebzeleri ilave edin. Tuz serpin, sıvı yağı sebzelerin üzerine gezdirip karıştırın. Ardından şekeri ilave edin. 1.5 su bardağı su ilave edip kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA