Öncelikle tavuk göğüslerini havanla iyice inceltip doğrayın. Margarini eritin, piyazlık doğranmış soğanları kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. Üç-dört dakika daha kavurun, küçük doğranmış biberleri ilave edin. Köriyi ve tuzu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hafifçe ılındığı zaman, kremayı karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de yemeğin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince servis yapın.
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
250 gr. mantar
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 adet biber
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
ŞEKER BÖREK
Milföyleri unla açıp her birini dört eşit parçaya bölün. Ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve doğranmış sivri biberi karıştırıp milföylere bölüştürün. Milföyleri katlayıp şeker paketi gibi kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
2-3 dal maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet yumurta sarısı
BURGU ÇATAL KRAKER
Un ve yağı karıştırın. Üzerine tuz, mahlep ve suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp çubuklar halinde yuvarlayın, daha sonra kendi içlerinde ikiye katlayıp burgu şekli verin. Krakerleri yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
120 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta