YAZARA MAİL GÖNDER Pırasalı dana sarma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pırasaları ince verev doğrayın. Bir çorba kaşığı tereyağında kıyılmış sarımsakla birlikte kavurun. Kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Her dilimin üzerine bir adet jambon koyun. Pırasalı harcı içlerine paylaştırın. Rulo yapın, kürdanla tutturun. Bir tavada sıvı yağda kızartın, üzerine et suyunun yarısını ekleyip 20 dakika pişirip tavadan alın. Tavada kalan suyun içine krema ve nişastayı katın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Eti dilimleyip üzerine nişastalı sosu gezdirin.

MALZEMELER
500 gr. pırasa
4 dilim biftek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
4 dal maydanoz
4 dilim dana jambon
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Tuz, karabiber

Meyveli kolay turta


Tereyağını, ince kıyılmış ceviz içini, pudra şekerini ve unu portakal suyuyla yoğurup unlu tezgahta açın. Fırına dayanıklı bir kabın içine ince dilimlenmiş elma ve armudu dizip üzerine şeker serpin. Açtığınız hamuru meyvelerin üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin, servis tabağına ters çevirip üzerine tarçın serpin.

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 adet portakalın suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı un
İçi için:
1 adet armut
1 adet elma
4 çorba kaşığı şeker

Fesleğenli ezme


Lor peyniri ve beyaz peyniri ezin. İçine ince doğranmış fesleğeni ve blender'da kıyılmış dolmalık fıstığı ekleyin. Kekik, zeytinyağı ve gerekirse bir miktar tuz ilave edip servis yapın.

MALZEMELER

300 gr. lor peyniri
100 gr. beyaz peynir
50 gr. dolmalık fıstık
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.