Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Rulo pasta

Toz şeker ve yumurtaları çırpın. Üzerine kakao ve unu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Pişen hamur biraz ılındıktan sonra üzerine reçeli sürün. Rulo yapıp buzdolabında bir saat bekletin. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekerini serpin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip pastanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER


Pandispanyası için:
1.5 çay bardağı toz şeker
7 adet yumurta
1/2 çay bardağı kakao
1 çay bardağı un

ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı frambuaz reçeli
1 çorba kaşığı pudra şekeri
80 gram bitter çikolata

TOP MANTI

Un, süt, yumurta ve tuzu yoğurup sert bir hamur yapın. Bir kaba biraz un koyun. Hamurdan minik toplar koparıp unun içine atın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurup minik toplar koparın ve unun içine atın. Hamur toplarını ve kıymalı topları kaynayan tuzlu suda haşlayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış nane dökerek servis yapın.

MALZEMELER


1 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:
200 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber

LOR PEYNİRLİ MANTAR DOLMASI

Mantarların saplarını çıkarıp tepsiye dizin. Peynir, dövülmüş sarımsak, kıyılmış yeşillikler, tereyağı ve yumurtayı karıştırıp mantarların içlerine doldurun. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER


10 adet mantar
200 gr. lor peyniri
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
10 dal dereotu
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA