Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pekmezli brownie

1 çay bardağı pekmez
3 adet yumurta
1'er çay bardağı sıvı yağ ve süt
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı bal
2 çay bardağı ceviz
2 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
Sos için:
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı krema
80 gr. çikolata
Pekmez, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Süt, kakao ve bal ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi katıp un, vanilya ve kabartma tozunu yavaşça ilave edin. Yağlanmış kalıba boşaltıp 180 derece fırında pişirin. Sos için, kremayı bir taşım kaynatın. İçine çikolatayı katıp eritin. En son pekmezi ekleyip karıştırın ve kekin üzerine dökün.

Pırasalı pilav
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet pırasa
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağını bir tencereye alıp fıstık ve kuş üzümlerini kavurun. İncecik doğradığınız pırasayı üzerine ekleyip. İki-üç dakika daha kavurun. Suyu tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu koyarak demlendirin.

Sebzeli kuzu şiş
400 gr. kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 adet patlıcan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve sirkeyi karıştırın. İçine kuzu etini katıp iyice harmanlayın. Biberleri, domatesleri ve patlıcanları irice doğrayın. Etle birlikte sebzeleri çöp şişlere sırayla dizin. Fırının ızgarasında ya da az yağlanmış bir tavada ara sıra çevirerek arkalı önlü pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA