Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kestaneli mantar çorbası

Haşladığınız kestaneleri, kabuklarını soyup elinizle parçalayın. Mantarları doğrayıp tereyağında soteleyin. Kestaneleri ve kıyılmış soğanı ilave edip sotelemeye devam edin. Üzerine unu serpiştirip sütü ekleyin. Baharatları ilave edin. Suyunu koyup karıştırın ve kestaneler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

600 gr. kestane 200 gr. mantar 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı süt 1 tutam tarçın 6 su bardağı su 1'er tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Kolay kuruvasan


Ekmek hamurunu tereyağıyla yoğurun. Üzerini kapatıp bir saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkartıp unlanmış tezgahta açıp üçgen şeklinde kesin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup sarın. Üzerine sütle çırpılmış yumurtayı sürüp 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet ekmek hamuru 3 çorba kaşığı tereyağı 100 gr. kaşar peyniri 1 adet yumurta sarısı 3 çorba kaşığı süt

Pastırmalı patatesli omlet

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritip içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. Daha sonra tuz ve karabiber katıp tavanın ağzını bir kapakla örterekpişmeye bırakın. Yumurtalar pişince üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Kapağı tekrar kapatıp bir-iki dakika daha pişirin.

MALZEMELER

8 dilim pastırma 2 adet patates 1 çorba kaşığı tereyağı 4 adet yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA