YAZARA MAİL GÖNDER Mantarlı ıspanak kökü

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bulguru sıcak suyla ıslatıp kabartın. Dolmalık fıstıkları kavurun. Halka doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi kavurun. Üzerine ıspanak köklerini ve doğranmış mantarları ekleyip beş dakika daha kavurun. Salçayı ilave edip bir-iki çevirin. Üzerine bulgur, nohut ve fıstıkları ekleyip karıştırın.

MALZEMELER


250 gr. ıspanak kökü
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş dövülmüş sarımsak
10 adet mantar
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber, pul biber

KESTANELİ ŞEKERLEME


Kremayı bir taşım kaynatıp içine küçük parçalara ayrılmış çikolata ilave edin. Ilınınca buzdolabına koyup dondurun. Dolaptan alıp kestane püresi ve pudra şekeriyle karıştırıp küçük yuvarlaklar hazırlayın. Bir kısmını kakaoya, bir kısmını da pudra şekerine bulayın.

MALZEMELER


1 kutu krema
3 paket bitter çikolata
6 çorba kaşığı kestane püresi
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kakao

DONDURMALI ÇİKOLATALI SUFLE

Yumurta ve toz şekeri mikserle üç dakika çırpın. Unu ilave edip çırpmaya devam edin. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip karışıma ekleyin. Yağlanmış küçük sufle kaplarına malzemeyi paylaştırın. Bir tepsiye su koyun, kapları tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika pişirin. Dondurma ve çikolata sosla servis yapın.

MALZEMELER


3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
100 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
Dondurma ve çikolata sos

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.