Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli kuş yuvası

Un, yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuza, su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp 10 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp nişastayla ince açın. Dövülmüş ceviz serpin, rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Üzerine erimiş tereyağı dökün. 200 derece fırında pişirin. Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu da ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya dökün.

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1/2 limonun suyu
1/2 çay kaşığı tuz
400 gr. ceviz
1/2 su bardağı nişasta
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Etli kuru kayısı yahnisi

Kuru kayısıları bir kabın içine koyun ve üzerine iki su bardağı su ekleyip 20 dakika yumuşamalarını bekletin. Kuşbaşı etleri kavurun, kendi suyu ile 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra üzerine tereyağını, dövülmüş sarımsakları, doğranmış soğanı, nohudu, suda şişmiş olan kayısıları ve biraz sıcak su ekleyip yaklaşık 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

100 gr. kuru kayısı
200 gr. kuzu kuşbaşı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı limon suyu

Patatesli poğaça


Mayayı, ılık suyla karıştırın; yumurta, haşlanmış patates, zeytin, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurun. Tuz ve tereyağını da ekleyip hamur yapın ve 35 dakika kadar dinlendirin. Cevizden büyük parçalar kopartıp top haline getirin. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

2 adet haşlanmış patates
10 gr. yaş maya
1 çay bardağı doğranmış zeytin
2 adet yumurta
3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı kepek unu
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA