Kıvırcık salatayı iyice yıkayıp süzün ve kurulayın. Yumurtaları kayısı kıvamında haşlayın.
Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
Elinizle ovalayarak suyunu biraz sıkın. Üzerine kırmızı pul biber ve sumak koyup karıştırın.
Salata kabına ince kıyılmış salata yapraklarını yerleştirin. Üzerine soğanları, domatesi, zeytini ve dilimlenmiş yumurtayı koyup üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.
MALZEMELER
2 adet yumurta
1/2 kıvırcık salata
4 adet küçük domates
1/2 kuru soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve sumak
1 adet limon
6 adet siyah zeytin
Kavurmalı börek
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Karıştırarak yağını bırakana kadar kavurun.
Üzerine tereyağı koyup kekik serpin ve beş dakika daha kavurun. Su ve yağı karıştırın. İki adet yufkayı, aralarını bu karışımla ıslatarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine kavurduğunuz etleri koyun, diğer yufkaları aralarını ıslatarak üzerine koyun. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Pekmezli cheesecake
Bisküviyi robottan geçirin. Eritilmiş tereyağıyla yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine bastırarak döşeyin ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Yumurtayı derin bir kasede çırpın. İçine labne peyniri, pudra şekeri, lor peyniri, vanilya ve pekmezi katıp karıştırın.
Bisküvili karışımın üzerine dökün. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Buzdolabında iki-üç saat dinlendirin.
MALZEMELER
2 paket kepekli bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı İçi için:
2 çay bardağı pekmez
3 adet yumurta
4 paket labne peyniri
1.5 su bardağı pudra şekeri
200 gr. tatlı lor peyniri
1 paket vanilya