Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinç suflesi

Pirinçleri sütle haşlayın, şişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtayı şekerle iyice çırpın. İçine erimiş tereyağını, vanilyayı ve kıyılmış cevizi ekleyip karıştırın. Son olarak içine haşlamış pirinçleri ekleyip karıştırın ve sufle kaplarına boşaltın. Kenarlarına yağlı kağıtla yükseklik oluşturun ve 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Yağlı kağıdı kenarlarından alıp yağlanmış bir bıçakla etrafını düzeltin ve ters çevirerek kalıplardan çıkarın.
MALZEMELER
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 su bardağı süt
1 dal kıyılmış nane
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı

Karnabaharlı pilav
Pirinci tereyağında kavurun. Su ve tuz koyup 20 dakika kadar pişirin. Başka bir tencerede soğanı ve sarımsağı bir çorba kaşığı tereyağında beş dakika kadar kavurun. Üzerine salça ve ince kıyılmış karnabaharları koyup karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırıp ocaktan alın. Karışımı servis tabağına koyup üzerine pilavı dökün. Sonra bastırıp ters çevirerek servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
300 gr. karnabahar
Tuz, karabiber

Mısır çerezi
Labne peynirini derin bir kaba alın. Dolmalık fıstığı havanda dövün ve sarımsakla birlikte peynirin içine katın. Zeytinyağı ve tuz ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve cipslerin içine bu karışımı doldurup servis yapın.
MALZEMELER
2 paket koni şeklinde mısır cipsi
İçi için:
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 diş dövülmüş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA