Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hurmalı cevizli un kurabiyesi

Sıvı yağı ve tereyağını bir kapta iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Ezilmiş hurma ve cevizi karıştıp top gibi yapın ve hamurun içine koyup kapatın. Fırın tepsisine dizip 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
3 adet hurma
1.5 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri

Pazılı sarma börek
Pazının yapraklarını ince ince kıyın. Üzerine rendelenmiş soğanı, beyaz peyniri ve baharatları ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayıp süt ve yağ karışımı ile ıslatın. Üzerine pazılı harçtan koyup rulo şekilde sarın ve tepsinin ortasından başlayarak kenarlara gelecek şekilde dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde ,hazırlayın. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet yufka
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ

İçi için:
1 kilo pazı
1 adet soğan
100 gr. beyaz peynir
Tuz, Karabiber

Şambali tatlısı
Yoğurt, irmik, şeker ve karbonatı mikserle iyice çırpın. Harcı yağlanmış tepsiye dökün, üzerine bademleri dizin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Fırından çıkan tatlıyı dilimleyip üzerine soğuk şerbeti dökün.

MALZEMELER

2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
4 su bardağı ince irmik
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Üzeri için:
Kabukları soyulmuş çiğ badem

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA