Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Yeşillikleri elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Kırmızı biberi küp doğrayıp üzerine limon sıkın. Makarnayı haşlayıp süzün. Tüm malzemeyi servis tabağına alın, üzerine zeytinyağını döküp elinizle harmanlayın. Üzerine fıstık ve mısır ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı düdük makarna
1 su bardağı konserve mısır
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 demet roka
1 demet tere
1 adet limon
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı zeytinyağı

BEZELYELİ BULGUR PİLAVI

Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Doğranmış sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. İçine rendelediğiniz domatesi ekleyin. Üzerine bulguru ilave edip suyu koyun. Kapağını kapatıp 20 dakika pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekmeye başlayınca içine haşlanmış bezelye koyup 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
1.5 su bardağı bezelye
3.5 su bardağı su
Tuz, karabiber

MAYALI KEK

Yumurta ve şekeri çırpın. Ilık sütü ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Kuru maya, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir kek harcı elde edin. 10 dakika dinlendirip kek kalıbına dökün ve beş dakika daha dinlendirin. Kakaoyu eritilmiş tereyağıyla karıştırıp harcın üzerine dökün. 170 derecedeki fırında 35 -40 dakika pişirin.

MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket vanilya
Kakao sosu için:
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER