YAZARA MAİL GÖNDER Lebeniye çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını süzüp yine ayrı kaplarda haşlayın. Hepsini bir tencereye alın. Üzerine et suyunu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra ı ekleyip beş dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Üzerine çorbanın suyundan azar azar ekleyerek yoğurdu çorbayla aynı sıcaklığa getirin. Ocağın altını iyice kısın ve yoğurdu tencereye azar azar ilave edin. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Tereyağını iyice kızdırıp içine naneyi ekleyin. Şöyle bir çevirdikten sonra pulbiberi koyun ve ocağı kapatın. Karışımı çorbanın üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER

2 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
5 su bardağı sıcak et suyu
1 çay bardağı konserve mısır
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

ÇİKOLATALI MİLFÖY
Milföy hamurlarını dört eşit parçaya bölün. Elinizle biraz genişletin. Hamurlara ince kıyılmış bir paket çikolatayı paylaştırın ve top şeklinde kapayıp kızgın yağda kızartın. Üzerine pudra şekerini ve kalan bir paket çikolatayı rendeleyerek serpin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER

2 adet milföy hamuru
2 paket (80 gramlık) bitter çikolata
1 çorba kaşığı pudraşekeri

KARNABAHAR TOPLARI
Karnabaharın çiçek kısımlarını ince ince kıyın, zeytinyağı, galeta unu, haşlanıp püre yapılmış patates ve cevizle karıştırın. Üzerine yoğurt, kıyılmış sarımsak ve dereotunu ekleyip harmanlayın. Harçtan dilediğiniz büyüklükte toplar yapın, kıyılmış dereotu ya da pul bibere bulayarak servis yapın.

MALZEMELER

1 adet küçük boy karnabahar
2 adet haşlanmış patates
200 gr. süzme yoğurt
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı galeta unu
1/2 dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.