Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Garnitürlü hindi

Hindinin boyun kısmından, etle derinin arasına tereyağını bir bıçakla ittirerek yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürüp pişirme torbasına koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5-2 saat pişirin. Garnitürü hazırlamak için, zeytinyağını kızdırıp küçük doğradığınız biberleri üzerine ekleyin. Salçayı da ilave edip birlikte sote edin. Hindiyi servis tabağına alıp üzerine garnitürü dökün.

MALZEMELER

Hindi için:
1 adet bütün hindi
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Garnitür için:
1'er adet kırmızı, sarı ve yeşil dolmalık biber
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı

ÇAY LOKMASI
Yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş peyniri ilave edip karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuz ilave edip yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 1 santim kalınlığında açıp şeritler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
Tuz

CENNET KADAYIFI
Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Kadayıfları bıçakla ya da robota kıyın, bir tencereye koyup tereyağında beş dakika kavurun, tarçını ekleyip karıştırın. Bir yandan kavururken bir yandan azar azar şerbeti dökün. Bir fırın kabına pudra şekerinin yarısını serpin, üzerine kadayıfı bastırarak döşeyin. Kalan pudra şekerini üzerine döküp üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.

MALZEMELER

400 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
6 çorba kaşığı pudra şekeri

Şerbeti için:
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA