YAZARA MAİL GÖNDER Çerkez barbunyası

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Barbunyayı akşamdan ıslatın, sabah suyunu süzün. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tuzlayın ve üç dakika pişirin. Üzerine üç su bardağı su koyun. Barbunya ile birlikte 30 dakika pişirin, süzgeçten geçirin ve servis tabağına alın. Suyunu miksere koyup ceviz, sarımsak, ekmek içi ve tuzla mikserden geçirin, barbunya püresinin üzerine dökün. Zeytinyağında pul biberi yakıp barbunyanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

MALZEMELER
1/2 kg. kuru barbunya
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
200 gr. ceviz
2 dilim ekmek içi
Kırmızı biber, tuz

Kıymalı fıstıklı börek

Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın, bir tavaya alıp beş dakika kadar kavurun. Üzerine fıstık ve üzümü ilave edin. Ocaktan alın, suyu ekleyip harmanlayın. Harcı yufkaların ucuna koyun, muska şeklinde sarıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırına kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
300 gr. kıyma
2 adet soğan
2'şer çorba kaşığı üzümü ve dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber

Yeşil püreli nuar

Tencereye bütün eti koyun üzerine bütün bir soğanı ve havucu ekleyip tane karabiberleri de üzerine serpin. Üzerine bir miktar su koyup 40 dakika kadar haşlayın. Bezelyeleri, soğanı, şekeri ve taze naneyi tencerede 20 dakika pişirin, robottan geçirin. Pürenin üzerine eti koyarak servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı bezelye
1/2 nane
1 adet soğan
1 adet kesme şeker
500 gr. yağsız eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 adet havuç

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.