Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu yaprak sarma

Rendelenmiş soğan ve domatesi karıştırın. Üzerine salça, baharatlar ve bulguru koyup yoğurun, en son kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Asma yapraklarını üç dakika haşlayıp süzün. İç malzemeyi asma yapraklarının içine koyup sarın. Sarmaları tencereye dizin, üzerine tereyağı koyup bir su bardağı su ekleyin ve 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

300 gr. asma yaprağı
2 adet soğan
400 gr. kıyma
1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
1/2'şer demet maydanoz ve dereotu
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Nane, tuz, karabiber

KÖRİLİ EKŞİLİ TAVUK
Tavukları yağda soteleyin. Pişmeye başlayan tavuklara köri, tuz ve karabiber ekleyin. Küçük doğranmış havuç ve kabakları da tavaya koyun. Tavuk ve sebzelerin pişmesine yakın kremayı ilave edip iki dakika daha pişirin.

MALZEMELER

700 gr. kuşbaşı tavuk eti
2'şer adet havuç ve kabak
1 çorba kaşığı köri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çiğ krema
1 adet limon
Tuz, karabiber

FRANSIZ KURABİYESİ
Elenmiş unun ortasını açın ve yumurtaları kırın. Üzerine oda sıcaklığında yağı, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ve tuzu ilave ederek yoğurun. 10 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp küçük simit şekli verin ve kızgın sıvı yağda kızartın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA